Erlingbu er en flott hytte i Bodømarka. I vintersesongen er den åpen på lørdager og søndager. Da kan man komme innom å kjøpe seg havresuppe, kaffe, te, kjeks, sjokolade og annet. Erlingbu ligger rett innenfor grensen til Sjunkhatten nasjonalpark. Det er flere mulige ruter opp til Erlingbu.

Erlingbu

Nydelig utsikt mot Børvasstindene

Erlingbu

Tina må vente utenfor hytta

Erlingbu

Tina er klar for hjemturen

TV-myra

På tur hjem fra Erlingbu, 3 km igjen

Heia - Erlingbu

Dersom man kjører inn Soløyvannsveien og parkerer på Heia så er det en 5 km lang skitur opp til Erlingbu. Dette er en trasé som har en del høydemeter. Starten går slakt oppover før det etterhvert kommer noen lengre, brattere bakker. Første halvdel bruker å ha oppkjørte skispor, mens andre halvdel har spor som skiløperne tråkker selv. Kan være vanskelig å motivere ungene til så mange bakker, men belønningen er jo en god matsopp på Erlingbu + masse flotte nedoverbakker på tur hjem.

Maskinisten - Erlingbu

Det er også mulig å gå fra Maskinisten til Erlingbu. Dette er en tur på 13-14 km. De første 5 km er i lysløype til du kommer til skihytta ved Osan/Skarmoen. Etter det er det fin kupert trasé videre i marka til du kommer inn på løypa opp fra Heia. På godværsdager er dette en fantastisk skitur, og etter å ha fylt på med litt energi er turen hjem litt lettere på grunn av at Erlingbu er på det høyeste punktet.

Hopen - Erlingbu - Maskinisten

Det er også mulig å gå til Erlingbu fra Hopen på Tverlandet. Starten er da i lysløypa i Hopen, og her er merket løype mot Erlingbu. I lysløypa er det gjerne kjørt spor med tråkkemaskin, men etter 1-2 kilometer går du inn i terreng der det enten er kjørt løype med scooter eller er tråkket spor. Her er det kupert terreng med store og små bakker både opp og ned. Siste delen mot Erlingbu går på store Svartvatnet før en liten bakke opp til hytta. Denne delen av turen er ca.10 km. Deretter kan du fortsette videre til Maskinisten (eller Heia). Dette er en flott langtur å gå dersom man ønsker forskjellig start og sluttpunkt.