Tina og Jesper med Bodø by i bakgrunnen

Adkomst

En drøy halvtimes kjøretur fra Bodø finner du parkeringsplassen som er utgangspunkt for turen til Per Karlsatind. Kjør til Saltstraumen og fortsett videre sørover langs riksvei 17. Etter at du har passert Åselibrua kjører du noen kilometer til. Først får du en parkeringsplass på en bakketopp på venstresiden. Denne er utgangspunkt for tur inn i Åselidalen mellom Børvasstindene. Kjør enda 1-2 kilometer så kommer det en parkeringsplass på høyre side av veien hvor det er plass til ganske mange biler. Turen opp på fjellet starter rett over veien fra parkeringsplassen.

Per Karlsatind

Utsikt innover Åselidalen

Per Karlsatind

Tina koser seg på tur

Per Karlsatind

Ca.halvveis til toppen

Per Karlsatind

En liten premie på toppen

Per Karlsatind

Ikke så langt fra toppen

Turen opp til toppen på 1036 moh

Når du starter turen følger du stien som begynner rett på andre siden av veien fra parkeringen. Du kommer ganske fort inn i nokså bratt stigning, så her er det mulig å få høy puls med en gang :-)

 

Når du kommer over skoggrensen vil du etterhvert komme over i litt slakere motbakke en liten stund og på godværsdager er det super utsikt på denne delen av turen. Når du nærmer deg toppen vil det igjen bli bratt og på denne delen av turen er det mer steinete. Fra parkeringsplassen og opp til toppen er det ca.3,5 km å gå med en stigning på litt over 1000 høydemeter. På toppen er det fantastisk utsikt i alle retninger, mot Bodø, mot Åselidalen, mot Lurfjelltind og sørover. Fantastisk flott tur selv om den er nokså bratt og krevende.